b_800_600_0_00_images_vizita_vizitaUS.06.jpg

Între 4-11 decembrie 2016 a avut loc o vizită de studiu a 10 jurisți și activiști romi din Bulgaria, Macedonia, România și Spania la New York, Baltimore și Washington. Sub titlul “Unlocking the Power of the Roma Legal Professionals in Europe to Demand Justice” (Eliberând puterea profesioniștilor romi din domeniul juridic din Europa de a cere dreptul la justiție), proiectul a fost finanțat de Open Society Roma Initiatives Office.

Scopul acestui proiect a fost acela de a oferi participanților la vizită acces la modele de luptă împotriva discriminării și programe care pot fi aplicate cu succes și în Europa și de  a-i motiva să aplice aceste modele în proiectele implementate de aceștia în țara de origine. Aceștia au vizitat organizații, instituții și grupuri de inițiativă relevante în domeniul non-discriminării pentru a discuta și observa cum uneltele juridice pot fi folosite pentru a face să progreseze cauza grupurilor minoritare.

Din partea ROMAJUST au participat dl. Eugen Ghiță și dl. Lucian Corobuță, aceștia revenind în țară cu dorința de a aplica ce au învățat și observat în SUA și la noi în țară, în cel mai scurt timp posibil.

 

Organizații și persoane vizitate: CUNY School of Law / Court Square Law Project, American Civil Liberties Union, Centre for Constitutional Rights, Honorable Fern A. Fisher, National Association for the Advancement of Colored People LDF, Fred Rooney, Black Movement Law Project, Latino Justice, Law for Black lives, National Conference of Black Lawyers, Open Society Justice Initiative-Jim Goldstone, Equal Education Law Centre- Dmitri Holztman (former director), The Leadership Conference on Civil and Human Rights, Baltimore Legal Action Team, Arab American Anti-Discrimination Committee.