ACFlogo.png

 

Lucrăm împreună pentru o Europă verdecompetitivă și incluzivă.

 

Comunicat de presă

 

Dezbaterea "O școală pentru toți, o casă pentru fiecare" 

 

Arad, 06 septembrie 2023 - Astăzi, dorim să reflectăm asupra succesului dezbaterii cu titlul "O școală pentru toți, o casă pentru fiecare," care a avut loc la sediul CENTRULUI JUDEȚEAN DE RESURSE ȘI ASISTENȚĂ EDUCAȚIONALĂ ARAD, în data de 06 septembrie 2023, începând cu ora 11:00.

Această dezbatere a fost organizată de Asociația Juriștilor Romi ROMAJUST în parteneriat cu CENTRUL JUDEȚEAN DE RESURSE ȘI ASISTENȚĂ EDUCAȚIONALĂ ARAD și face parte din proiectul "Rețeaua de Combatere a Discriminării pentru Grupuri Vulnerabile," finanțat prin Active Citizens Fund Romania, program susținut de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Acest proiect se desfășoară la nivel național în perioada decembrie 2022 - decembrie 2023 și are ca scop principal sprijinirea apărării drepturilor omului pentru minoritatea romă și dezvoltarea unui instrument comunitar pentru prevenirea și combaterea discriminării.

Tema principală a dezbaterii a fost segregarea școlară și impactul asupra minorității rome. Am discutat problema segregării școlare în contextul minorității rome și efectele acesteia asupra accesului la educație de calitate. Am propus măsuri și strategii pentru reducerea segregării în școlile din România și am împărtășit experiențe de bună practică.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate importantă de a aborda această temă și de a căuta soluții concrete pentru a susține o educație echitabilă.

Totodată, este un prim pas pentru a crea un cadru de dezbatere în domeniul educației, cu toți actorii relevanți.

Vă mulțumim tuturor celor care au participat și au contribuit la această dezbatere.

Pentru informații suplimentare și actualizări ulterioare, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0751622112 sau pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Cu respect, Eugen GHIȚĂ

Președinte ROMAJUST