Comunicat de presă

 

b_800_600_0_00_images_Siglabuna.jpg

 

 

România secolului XXI încă discriminează pe motive rasiale! Romilor încă li se interzice accesul la servicii și acest lucru este foarte evident în cazul ștrandurilor din România care sunt restrictive cu privire la accesul persoanelor de etnie.

La Timișoara, Amazonia Aquapark a interzis accesul unui grup pe motive etnice, deși aceștia se încadrau în toate cerințele de admisibilitate. Romajust a preluat acest caz și va depune plângere la CNCD și la celelalte instituții ale statului.

Este al doilea caz de acest gen pe care Romajust îl preia, după incidentul de anul trecut când unui grup de copii li s-a interzis accesul la singurul ștrand din Sibiu. În urma plângerii noastre, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a considerat această interdicție ca fiind un act de discriminare și în conformitate cu art. 2 alin. (1) și art. 10 lit. f, respectiv art. 15 din O.G. 137/2000, și a  emis o hotărâre prin care a sancționat societatea comercială cu o amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei.

“Nu tolerăm astfel de comportamente și vom fi prezenți oriunde se întâmplă astfel de incidente în țară și cerem sancționarea vinovaților cu amenzi maxime,” spune Eugen Ghiță, președintele Asociației Juriștilor Romi Romajust.

Acest caz va beneficia de sprijin prin intermediul proiectului “Rețeaua de combatere a discriminării pentru grupuri vulnerabile”, proiect derulat de Asociația Juriștilor Romi cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

 

 

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

@Active Citizens Fund Romania